جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

همسران بهشتى‏ (1)

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در قرآن بارها درباره ی همسران بهشتى و ویژگى‏هاى آنان سخن به میان آمده است، قرآن مى‏فرماید: «وَعِندَهُم قاصِراتُ الطَّرف»(1) زنان بهشتى، غیر از شوهران خود به دیگرى چشمى ندارند و نسبت به آنان نیز با چشمى مستانه و عاشقانه نگاه مى‏کنند.

آن زنان، هم عاشق شوهران خود هستند و هم تناسب سنّى با آنها دارند. «عُرُباً اتراباً»(2)

آن همسران همچون لؤلؤ زیبا و دست نخورده هستند، «وَ حُورٌ عِینٌ کامثَالِ اللُؤلُؤِ المَکنُون»(3) و هر وقت همسران نزد آنان مى‏آیند، آنها را باکره مى‏یابند. «فَجَعَلناهُنَ‏ ابکاراً»(4)

پستان آن زنان برآمدگى کمى داشته و تازه رسیده است، «وَکَواعِبَ اتراباً»(5) و به این همسران احدى دست نزده است. «لَم یَطمِثهُنَّ انسٌ قَبلَهُم وَ لا جانّ»(6)

این همسران محفوظ و عفیف هستند، نه مبتذل. «حُورٌ مَقصُوراتٌ فِى الخِیام»(7) حوریه‏هایى که در خیمه‏ها منتظرند، به قدرى زیبا هستند که گویا یاقوت و مرجانند، «کانَّهُنَّ الیاقُوتُ وَالمَرجانُ»(8) از همه زیبایى‏هاى ظاهرى که بگذریم از نظر کمالات لایق بهشت و بهشتیان هستند و از هر گونه کجى و انحراف و نقطه ضعف پاکند. «لَهُم فِیهَا ازواجٌ مُطَهَّرَة»(9)

عدد این حوریه‏ها زیاد است و لذا در حدیث مى‏خوانیم که در قیامت توان بدنى انسان در کامیابى، به اندازه ی صد نفر مى‏شود.

علّت اینکه درباره ی زنان بهشتى بیشتر سخن گفتیم، به خاطر اهمیّتى است که دارند، چنانکه در حدیث مى‏خوانیم: «ما تَلَذَّذَ النّاسُ فِى الدُّنیا وَالآخِرَةِ بِلَذَّةٍ اکثَرَ لَهُم مِن‏

لَذَّةِ النّساء»(10) بهترین نعمت‏هاى مادّى در دنیا و آخرت، کامیابى از همسران زیباست. همان گونه که بهترین لذّت معنوى، تجلّى و رضوان خدا و طرف سخن خدا قرار گرفتن است.

راستى این نعمت کجا و آن شکنجه‏هاى دوزخیان کجا که هر گاه تشنه مى‏شوند و آبى مى‏طلبند مایعى همچون فلّز گداخته به آنان داده مى‏شود که پوست صورت آنان را بریان مى‏کند، «یُغاثُوا بِماءٍ کالمُهلِ یَشوِى الوُجُوهَ»(11)


1) سوره ‏صافّات، آیه 48.

2) سوره‏ واقعه، آیه 37.

3) سوره‏ واقعه، آیه 23.

4) سوره ‏واقعه، آیه 36.

5) سوره‏ نبأ، آیه 33.

6) سوره‏ الرّحمن، آیه 56.

7) سوره الرّحمن، آیه 72.

8) سوره الرّحمن، آیه 58.

9) سوره‏ نساء، آیه 57.

10) وسائل‏الشیعه، ج 14، ص 10.

11) سوره ‏کهف، آیه 29.