جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نعمت‏هاى ابدى‏ (1)

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

بارها قرآن مسأله ی پایدار بودن نعمت‏هاى بهشتى و بهشتیان را بیان فرموده و با جمله‏ ی «خالِدِینَ فِیهَا» به ما گوشزد کرده است که بهشتیان دیگر به هیچ عنوان از بهشت خارج نمى‏شوند.

در جاى دیگر مى‏فرماید: «اکُلُها دائِمٌ»(1) میوه‏هاى بهشتى نه فصلى و موسمى است و نه آفت زده

مى‏شود که در مدّتى اصلًا نباشد، یا مى‏فرماید: «لامَقطُوعَة و لامَمنُوعَةٍ»(2) میوه‏هاى بهشت نه گاه بیگاه همچون میوه‏هاى دنیا قطع مى‏شود و نه انسان از خوردن آن منعى دارد، امّا در دنیا گاهى میوه هست، ولى تهیّه آن مشکل‏

است، یا از ما دور است، یا بى‏اشتها هستیم، یا هنوز نارس و نامطبوع است، یا براى معده ما قابل هضم نیست، یا آلوده و فاسد است، یا تیغ دارد، یا ما از خوردن آن منع شده‏ایم، یا عوارض دارد و امثال آن، به هر حال در آیه فوق مى‏فرماید: میوه‏هاى بهشت همیشه هست و هیچ وقت براى هیچ یک از بهشتیان هیچ گونه منعى در کار نیست و عوارضى هم ندارد.

در قرآن مى‏خوانیم: «انّ هَذا لَرِزقُنا ما لَه مِن نَفادٍ»(3) این نعمت‏ها روزى ماست که به بهشتیان عطا

می‌کنیم و هیچ کمبود و تمام شدن هم براى آنها نیست.

میوه‏ها و نعمت‏هاى بهشتى فراوان بوده، «وَ فاکِهَةٍ کَثِیرَةٍ»(4) و تمام آنها قابل زیادن شدن هستند، «وَ لَدَینا مَزِیدٌ»(5) یعنى علاوه بر خواسته‏هاى اهل بهشت، نزد ما زیادتر هم هست، بالاتر از خواسته یا تفکّر آنان، بهتر و عالى‏تر از آنچه آنان بخواهند. (اللّهم ارزقنا بحقّ محمّدٍ و اهل‏بیته صلوات اللّه علیهم اجمعین)


1) سوره‏ رعد، آیه 35.

2) سوره‏ واقعه، آیه 33.

3) سوره ‏ص، آیه 54.

4) سوره‏ واقعه، آیه 32.

5) سوره ‏ق، آیه 35.