جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

4- عصمت‏ (1)

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

یکى از ویژگى‏هاى دیگر انبیا، عصمت است. عصمت یعنى در اثر ایمان و شناخت و یقینِ کامل، انسان داراى روحى شود که با کمال آزادى و آگاهى هرگز پیرامون گناه نگردد، بلکه در اندیشه ی گناه هم نباشد.

بعضى تعجّب مى‏کنند که چگونه انسان مى‏تواند حتى فکر گناه نکند، در حالى که شما خواننده ی عزیز هم در بسیارى از اعمال خلاف، داراى عصمت هستید یعنى نه آن خلاف را مرتکب شده‏اید و نه به فکر انجام آن افتاده‏اید. زیرا ما در حدّى از آگاهى هستیم که عیب و ضرر این اعمال باورمان آمده؛ یقین پیدا کرده‏ایم و این مسأله از مغز ما عبور کرده به دل نشسته است، در اینجا دیگر علم نیست که این یقین‏

است، فکر نیست که باور است.

راستى اگر ما به مقام یقین و باور برسیم و بدانیم این غیبتى که امروز از ما سر مى‏زند در قیامت به چه صورتى مجسم مى‏شود، هرگز در اندیشه غیبت نیز نخواهیم بود. عیب ما این است که معلومات ما از مغز ما عبور نکرده و به دل ننشسته، علم است نه یقین و لذا مى‏دانیم بد است اما مرتکب مى‏شویم. به یک مثال توجه کنید:

همه مى‏دانیم که انسانِ مرده به ما کارى ندارد و نمى‏تواند زیانى برساند امّا مى‏ترسیم شب در اتاقى در کنار او بخوابیم، چرا؟ چون علم ما از مغز به دل عبور نکرده، علم هنوز ایمان و باور و یقین نشده است اما مرده شوى را مى‏بینیم که در کنار مرده و در شب تاریک، به تنهایى شب را تا صبح بدون دلهره به پایان مى‏برد.

فرق ما و مرده‏شوى چیست؟ فرق آن است که ما علم داریم و او یقین.

بنابراین ریشه ی عصمت، ایمان واقعى، علم عمیق و باور و یقین کامل است.