جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جهنم و عوامل جهنمى شدن‏ (1)

زمان مطالعه: 2 دقیقه

پس از ترسیم قیافه ی مجرمان و دوزخیان، در این مبحث با توجه به آیات و روایات، کمى نیز درباره ی جهنّم و چگونگى آن سخن مى‏گوییم:

در قرآن یکصدوچهل‌وپنج مرتبه اسم آتش و نار برده شده و به همین عدد هم اسم بهشت و جنّت، یکصد و پانزده مرتبه نام دنیا و به همین عدد نام آخرت به میان آمده و این به خاطر آن است که یک کتاب تربیتى که هدفش هدایت مردم به راه مستقیم است باید تربیت‏شدگان خود را میان خوف و رجا و متعادل نگاه دارد، هرگاه یکى از جهات بیم یا امید در انسانى بیشتر شود، خطر سقوط او را تهدید مى‏کند.

در تاریخ مى‏خوانیم که در صدر اسلام افرادى پس از آیات دوزخ، وحشت‏زده شده و از شدّت اندوه، دنیا، کار، همسر، فرزند و معاشرت با دیگران را رها کرده و به بیابان رفته و مشغول دعا و گریه و ناله مى‏شدند، پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله آنها را دعوت و دستور مراجعت به زندگى و معاشرت مى‏دادند و ضمن انتقاد از روش آنان مى‏فرمودند: دین من دین انزوا و گوشه‏گیرى نیست، چنانکه قرآن مى‏فرماید: «ربّنا آتنا فى الدّنیا حسنةً و فى الآخرة حَسنةً و قنا عذاب النّار»(1) یعنى هم نیکى و زیبایى‏هاى دنیا را از خدا بخواهید و هم حسنات آخرت را.

براى بردن مجرمان به دوزخ خطاب مى‏رسد: «خُذُوهُ فَغُلُّوهُ ثُمَّ الجَحِیمُ صَلُّوهُ»(2) اى مأموران عذاب، این جنایتکاران را بگیرید و به او دستبند بزنید سپس به دوزخ پرتابش کنید.

شاید از خداى ارحم‏الرّاحمین این قهر باورکردنى نباشد، ولى در جهان به ظاهر متمدّن امروز، عدّه‏اى همچون مردم مسلمان افغانستان و فلسطین، تحت سلطه و ستمگرى زورگویان و قدرت‏هاى بزرگ و یا با حمایت‏هاى آنان با مخرّب‏ترین سلاحها، مظلومانه کشته مى‏شوند و یا از خانه و کاشانه خود آواره

مى‏گردند، شما قضاوت کنید که آیا جزاى این جنایتکاران جز آتش است؟ آیا بر دستى که با فشار دکمه‏اى صدها بى‏گناه را به خاک و خون مى‏کشد غُل نزنند؟ و آیا در جزاى پرتاب موشک او را به دوزخ پرتاب نکنند؟


1) سوره بقره، آیه 201.

2) سوره حاقّه، آیه 30 و 31.