جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تغذیه جنین‏ (1)

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

از عجائب دیگر، مسأله تغذیه جنین است؛ چرا که براى پرورش و نموّ سریع جنین، مواد غذایى به طور کامل و از هر نظر پاک و تصفیه شده از یک سو، و اکسیژن از سوى دیگر، و آب به حد کافى لازم است که به طور مداوم به جنین برسد. خداوند این وظیفه را بر عهده دستگاهى بنام جفت گذارده است که از

همان لحظه نخستین آن را در کنار جنین قرار داده؛ از یک طرف به وسیله دو شریان و یک ورید به قلب مادر مربوط است و از طرف دیگر از طریق بند ناف با جنین ارتباط دارد.

تمام مواد غذائى و آب و اکسیژن لازم را از طریق سیستم جریان خون مادر جذب کرده، و بعد از تصفیه مجدّد به جنین منتقل مى‏کند؛ و زوائد و فضولات و کربن و مانند آن را جمع‏آورى کرده به خون مادر باز مى‏گرداند.

بنابراین جفت هم نقش دستگاه گیرنده و دهنده دارد و هم به منزله یک فیلتر و کابراتور است که به تنهایى انسان از مطالعه ساختمان شگفت‏انگیز همین جفت مى‏تواند پى به عظمت خالق برد.

جالب اینکه در حدیثى آمده است که امام علیه السلام فرمود: «بچه از نسیمى که مادر استفاده مى‏کند بهره مى‏برد!»

چند سال است که دانشمندان دانسته‏اند بچه‏اى که ریه‏اش کار نمى‏کند، و در آب رحم شناور است اکسیژن لازم دارد؟ و چند سال است که فهمیده‏اند اکسیژنى که مادر مصرف مى‏کند وارد خون‏اش شده و به جفت مى‏رسد، و بچّه از راه بندناف از آن استفاده مى‏نماید؟

هرچه باشد زمان زیادى نگذشته؛ ولى چشم بیناى امام علیه السلام آن را دیده و مى‏فرماید: بچه از این نسیم استفاده مى‏کند. آیا در برابر هواى آلوده‏اى که ما تنفّس مى‏کنیم تعبیرى بهتر از نسیم که امام براى بیان اکسیژن ذکر فرموده پیدا مى‏شود؟ (1)


1) اقتباس از کتاب اولین دانشگاه، جلد 1، صفحه 253.